Blog Archive

Ετικέτες

5Χ5 (1) 7X7 (1) Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ. (2) Α' ΕΣΚΑΣΕ (61) Α΄ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (113) ΑΚΑΔΗΜΙΑ Σ. ΕΛΛΑΔΟΣ (19) ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ (11) ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ (1) ΑΜΦΙΣΣΑΙΚΟΣ (2) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (5) ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ (4) ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ (119) ΑΦΙΕΡΩΜΑ (1) Β' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (72) ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ (5) ΒΟΛΕΙ (16) ΒΟΛΛΕΙ (2) ΓΑΛΑΞΙΔΙ (5) ΓΕΝΙΚΑ (47) ΓΗΠΕΔΟ (11) ΓΣ ΙΤΕΑΣ (28) Δ ΕΘΝΙΚΗ (1) ΔΗΛΩΣΕΙΣ (5) Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ. (13) ΕΘΝΙΚΗ (1) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (9) ΕΠΟ (3) ΕΠΣ (19) ΕΣΚΑΣΕ (3) ΕΥΧΕΣ (6) ΗΣΑΙΑΣ (1) ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ (10) ΙΣΤΟΡΙΚΑ (2) ΙΤΕΑ (2) ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (6) ΚΥΠΕΛΛΟ (37) ΛΕ.Μ.Α.ΦΩ. (1) ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (1) ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (11) ΜΠΑΡΑΖ (27) ΜΠΑΣΚΕΤ (95) Ν.Ο. ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ (5) ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΤΕΑΣ (19) ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ (2) ΟΙΑΝΘΗ (4) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (2) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ (3) ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΑΘΛΗΜΑ (1) ΠΑΙΔΙΚΟ (7) ΠΑΜΜΑΧΟΙ (5) ΠΑΡΑΞΕΝΑ (3) ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ (12) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (287) ΠΟΛΙΤΕΙΑ (4) ΠΡΟΠΑΙΔΕΣ (1) ΠΡΟΣΩΠΑ (28) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (224) ΠΣΙΤ (6) Σ.Χ.Ο. ΙΤΕΑΣ ΚΙΡΡΑΣ (1) ΣΚΑΚΙ (1) ΣΤΙΒΟΣ (1) ΤΕΝΝΙΣ (2) ΤΟΥΡΝΟΥΑ (28) ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (8) ΦΩΚΙΔΑ 2000 (9) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (5) Χ.Κ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ (1) ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ (1) FLASH BACK (8) GRAND PRIX (2) HIGHLIGHTS (9) KRISSAIOS (4) PYTHIA CUP (4) SUPER CUP (3) TAE KWON DO (29)

Αναγνώστες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στο
iteasports@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012
Εάν υπάρχει μία ποδοσφαιρική ιστορία που ακολουθεί παντού το όνομα Έβαλντ Λίνεν, δεν αφορά στην καριέρα του ως παίκτης ή ως προπονητής, αλλά αυτήν ως... τραυματίας. Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ πρωταγωνίστησε σε έναν από τους πιο φρικιαστικούς τραυματισμούς στην ιστορία του αθλήματος, ο οποίος καταγράφηκε από τις κάμερες τις εποχής.


Βρισκόμαστε στις 14 Αυγούστου του 1981 και η Αρμίνια Μπίλεφελντ του Γερμανού μέσου αντιμετωπίζει τη Βέρντερ Βρέμης, ομάδα που προπονούσε από εκείνο το καλοκαίρι (μέχρι το 1995) ο Ότο Ρεχάγκελ. Σε μία ανύποπτη φάση, ο Λίνεν βρίσκεται στην επίθεση και δέχεται ένα εγκληματικό τάκλιν από το Νόρμπερτ Ζίγκμαν. Ο αμυντικός της Βέρντερ, άθελά του, προκαλεί μία βαθιά τομή μήκους 25 εκατοστών στο δεξί μηρό του Λίνεν, η οποία προκαλεί σοκ σε όλους τους παρευρισκομένους.
lienen_injury_1 Σε όλους, εκτός από το θύμα, αφού ο Λίνεν, προς έκπληξη όλων, σηκώνεται από το έδαφος και κατευθύνεται προς το πλευρό του "Herr Otto", κατηγορώντας τον ότι αυτός έδωσε εντολή για σκληρά μαρκαρίσματα στους παίκτες του. Για αρκετή ώρα, αντί να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες για το πολύ σοβαρό τραύμα του, ο Λίνεν καυγάδιζε με το Ρεχάγκελ.
lienen_injury_4_rehhagel
Το πόδι του Λίνεν χρειάστηκε 23 ράμματα, παρ' όλα αυτά, μετά από μόλις 17 ημέρες ο Γερμανός άρχισε ξανά προπονήσεις. Μετά από 4 εβδομάδες επέστρεψε στα γήπεδα, αλλά γι' αρκετό καιρό δεν μιλούσε με τον φυσικό θύτη του "πιο γνωστού φάουλ στην ιστορία της Bundesliga", όπως έχει γίνει γνωστό το μαρκάρισμα.
lienen_injury_2
"Στιγματίστηκα ως ένας από τους πιο βίαιους αμυντικούς, παρότι δεν είχα αποβληθεί ούτε μια φορά στην καριέρα μου", θυμάται ο Ζίγκμαν, ο οποίος έκανε πολλά χρόνια για να πείσει το Λίνεν να συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο. Πριν 2 χρόνια, μάλιστα, αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο για το μαρκάρισμα, στο οποίο είχε συμφωνήσει και ο Λίνεν να συμμετάσχει."Μετά από χιλιάδες φορές που έχω ερωτηθεί, είμαι ξεκάθαρος: δεν ήταν σκόπιμο. Ήταν κατά 90% θέμα ατυχίας, μπορούμε να το αποκαλέσουμε και μοίρα", υπογραμμίζει και προσθέτει ότι πλέον ο κόσμος τον θυμάται ως "θρύλο", εξαιτίας της συμμετοχής του σε αυτήν την ιστορική φάση.
lienen_injury_6
Όσο για τις σχέσεις του Λίνεν με τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Ελλάδας, παραμένουν ψυχρές. Εκείνη την εποχή, ο μέσος της Αρμίνια είχε επιχειρήσει να κινηθεί δικαστικά κατά του Ρεχάγκελ, ωστόσο οι χρονοβόρες διαδικασίες τον ανάγκασαν να υποχωρήσει. Τώρα που είναι συνάδελφοι, ο Λίνεν δεν έχει πρόβλημα να μιλήσει με καλά λόγια για το Ρεχάγκελ, αλλά σε επαγγελματικό επίπεδο.
lienen_injury_5
"Σέβομαι πολύ τον Ρεχάγκελ για ό,τι πέτυχε στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Υπήρχε πάντοτε μια φιλοσοφία για το πώς δουλεύει και γι' αυτό ήθελε πάντα οι παίκτες του να παίζουν σε μεγάλες ομάδες. Για να τους ωθεί να παίξουν καλύτερα. Και φανταστείτε ότι κατέκτησε το Euro ευρισκόμενος στην Ελλάδα και όχι στην Ιταλία, την Ισπανία ή την Αγγλία, κάποια δηλαδή από τις παραδοσιακές δυνάμεις", είχε εξηγήσει σε συνέντευξή του στην αθλητική εφημερίδα "Goal News" το 2008.
Πηγή : .contra.gr