Blog Archive

Ετικέτες

5Χ5 (1) 7X7 (1) Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ. (2) Α' ΕΣΚΑΣΕ (61) Α΄ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (113) ΑΚΑΔΗΜΙΑ Σ. ΕΛΛΑΔΟΣ (19) ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ (11) ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ (1) ΑΜΦΙΣΣΑΙΚΟΣ (2) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (5) ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ (4) ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ (119) ΑΦΙΕΡΩΜΑ (1) Β' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (72) ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ (5) ΒΟΛΕΙ (16) ΒΟΛΛΕΙ (2) ΓΑΛΑΞΙΔΙ (5) ΓΕΝΙΚΑ (47) ΓΗΠΕΔΟ (11) ΓΣ ΙΤΕΑΣ (28) Δ ΕΘΝΙΚΗ (1) ΔΗΛΩΣΕΙΣ (5) Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ. (13) ΕΘΝΙΚΗ (1) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (9) ΕΠΟ (3) ΕΠΣ (19) ΕΣΚΑΣΕ (3) ΕΥΧΕΣ (6) ΗΣΑΙΑΣ (1) ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ (10) ΙΣΤΟΡΙΚΑ (2) ΙΤΕΑ (2) ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (6) ΚΥΠΕΛΛΟ (37) ΛΕ.Μ.Α.ΦΩ. (1) ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (1) ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (11) ΜΠΑΡΑΖ (27) ΜΠΑΣΚΕΤ (95) Ν.Ο. ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ (5) ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΤΕΑΣ (19) ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ (2) ΟΙΑΝΘΗ (4) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (2) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ (3) ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΑΘΛΗΜΑ (1) ΠΑΙΔΙΚΟ (7) ΠΑΜΜΑΧΟΙ (5) ΠΑΡΑΞΕΝΑ (3) ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ (12) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (287) ΠΟΛΙΤΕΙΑ (4) ΠΡΟΠΑΙΔΕΣ (1) ΠΡΟΣΩΠΑ (28) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (224) ΠΣΙΤ (6) Σ.Χ.Ο. ΙΤΕΑΣ ΚΙΡΡΑΣ (1) ΣΚΑΚΙ (1) ΣΤΙΒΟΣ (1) ΤΕΝΝΙΣ (2) ΤΟΥΡΝΟΥΑ (28) ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (8) ΦΩΚΙΔΑ 2000 (9) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (5) Χ.Κ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ (1) ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ (1) FLASH BACK (8) GRAND PRIX (2) HIGHLIGHTS (9) KRISSAIOS (4) PYTHIA CUP (4) SUPER CUP (3) TAE KWON DO (29)

Αναγνώστες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στο
iteasports@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012
photos 002 Σύσσωμο το ΔΣ της ΕΠΣ αποφάσισε επισταμένους ελέγχους για την πάταξη του φαινομένου της πλαστοπροσωπίας παιχτών.
Την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφάνεια αλλά και πάταξη του φαινομένου της πλαστοπροσωπίας παιχτών, που είναι σύνηθες και χρόνιο φαινόμενο στη Φωκίδα, με συνεχείς και επισταμένους ελέγχους αποφάσισε με ομόφωνη απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ.
Να σημειωθεί ότι προ ολίγων ημερών δημιουργήθηκε μεγάλο θέμα, χωρίς όμως να γίνει επίσημη καταγγελία στην ΕΠΣ, όπως μας ενημέρωσε το ΔΣ, με ομάδα της Φωκίδας που φέρεται να έριξε επτά πλαστούς παίχτες στον αγωνιστικό χώρο.

Το θέμα έφερε στη χθεσινή συνεδρίαση ο ταμίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φωκίδας (Ε.Π.Σ.) κ. Θύμιος Γκούσαρης και ζήτησε να γίνονται συστηματικά έλεγχοι ώστε να μην τολμάνε τα Σωματεία να προχωρούν προχωρούν σε πλαστοπροσωπίες παιχτών.
Πρότεινε δε μαζί με τα φύλλα αγώνα να δίνεται και ένας λευκός φάκελος σφραγισμένος. «Από όλους τους φακέλους που θα δίνουμε σε όλους τους αγώνες, μόνο δυο θα έχουν την εντολή για έλεγχο και τότε ο διαιτητής θα πρέπει να ελέγχει όλους τους παίχτες», είπε.
Ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ κ. Σάκης Παπαδόπουλος αντέτεινε ότι οι ομάδες θα ισχυριστούν ότι τελευταία στιγμή ο παίχτης τραυματίστηκε ή αρρώστησε και θα υπάρξει πρόβλημα και αντιπρότεινε ο έλεγχος να γίνεται στο ημίχρονο, όταν αποδεδειγμένα θα έχει παίξει ο παίχτης.
Τέθηκε από τον κ. Παναγιώτη Παύλου το θέμα της φωτογραφίας στα δελτία, κάτι που όλοι παραδέχθηκαν ως πρόβλημα, καθώς η φωτογραφία στο δελτίο μπορεί να είναι πολλά χρόνια πριν τραβηγμένη, αλλά τονίστηκε ότι αυτό αντιμετωπίζεται αφού ο παίχτης είναι υποχρεωμένος να φέρει πάνω του το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Εξάλλου, όπως ειπώθηκε θα πρέπει να γνωρίζει όλα τα προσωπικά στοιχεία του παίχτη στου οποίου τη θέση παίζει.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ κ Μπάμπης Κατσανάκης σημείωσε άτι τα Σωματεία των γύρω περιοχών δεν τολμούν να κάνουν κάτι τέτοιο, αφού οι παίχτες τους είναι γνωστοί.
Αυτά γίνονται με τα μακρινά σωματεία, είπε, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι γίνεται και εδώ κυρίως στη Β’ κατηγορία.
Ο κ. Κώστας Γκιούλος αναφέρθηκε στην ατιμωρησία και τόνισε ότι αυτό γίνεται χρόνια, αλλά δεν τιμωρήθηκε ποτέ κανένας παράγοντας ομάδας.
Το ΔΣ σύσσωμο δήλωσε αποφασισμένο να λάβει μέτρα ώστε να σταματήσει αυτά το φαινόμενο.

Οι ποινές

Στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ αναφέρονται ρητά οι ποινές με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη ομάδα που αποδεδειγμένα θα κάνει χρήση πλαστοπροσωπίας παίχτη.
Άρθρο 23 «υποβολή ενστάσεων», παράγραφος 1, εδάφιο στ: «Για πλαστοπροσωπία ποδοσφαιριστή που πρέπει συγκεκριμένα να κατονομάζεται. Η ένσταση αυτή μπορεί να στρέφεται κατά ενός, περισσοτέρων ή και όλων των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν, που θα πρέπει να κατονομάζονται».
παράγραφος 12: «Εφόσον γίνεται δεκτή ένσταση πλαστοπροσωπίας πέρα από την απώλεια του αγώνα, ο οποίος κατακυρώνεται στην αντίπαλη ομάδα με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, αφαιρούνται από την υπαίτια ομάδα πέντε (5) βαθμοί. Ξέχωρα από τα παραπάνω ο αναγραφόμενος στα ΦΑ (φύλλα αγώνα) εκπρόσωπος της υπαίτιας ομάδας, που υποχρεωτικά πρέπει να είναι μέλος του Δ.Σ. (Διοικητικού Συμβουλίου) της ομάδας τιμωρείται με ποινή απαγόρευσης της εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δυο (2) έτη που αρχίζουν από την επομένη της διεξαγωγής του αγώνα. Ο παραβάτης ποδοσφαιριστής εφόσον διαπιστωθεί η ταυτότητα του, με αποκλεισμό δυο (2) ετών και σε περίπτωση υποτροπής με διαγραφή από τα μητρώα ποδοσφαιριστών της Ε.Π.Ο., στο δε προπονητή επιβάλλεται ποινή απαγόρευσης της εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τέσσερα τουλάχιστον έτη, εκτός αν αποδεδειγμένα έκαναν σχετική καταγγελία στο διαιτητή που αναγράφηκε στα φύλλα αγώνα.» 

Πηγή : Ώρα Της Φωκίδας