Blog Archive

Ετικέτες

5Χ5 (1) 7X7 (1) Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ. (2) Α' ΕΣΚΑΣΕ (61) Α΄ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (113) ΑΚΑΔΗΜΙΑ Σ. ΕΛΛΑΔΟΣ (19) ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ (11) ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ (1) ΑΜΦΙΣΣΑΙΚΟΣ (2) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (5) ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ (4) ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ (119) ΑΦΙΕΡΩΜΑ (1) Β' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (72) ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ (5) ΒΟΛΕΙ (16) ΒΟΛΛΕΙ (2) ΓΑΛΑΞΙΔΙ (5) ΓΕΝΙΚΑ (47) ΓΗΠΕΔΟ (11) ΓΣ ΙΤΕΑΣ (28) Δ ΕΘΝΙΚΗ (1) ΔΗΛΩΣΕΙΣ (5) Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ. (13) ΕΘΝΙΚΗ (1) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (9) ΕΠΟ (3) ΕΠΣ (19) ΕΣΚΑΣΕ (3) ΕΥΧΕΣ (6) ΗΣΑΙΑΣ (1) ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ (10) ΙΣΤΟΡΙΚΑ (2) ΙΤΕΑ (2) ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (6) ΚΥΠΕΛΛΟ (37) ΛΕ.Μ.Α.ΦΩ. (1) ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (1) ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (11) ΜΠΑΡΑΖ (27) ΜΠΑΣΚΕΤ (95) Ν.Ο. ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ (5) ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΤΕΑΣ (19) ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ (2) ΟΙΑΝΘΗ (4) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (2) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ (3) ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΑΘΛΗΜΑ (1) ΠΑΙΔΙΚΟ (7) ΠΑΜΜΑΧΟΙ (5) ΠΑΡΑΞΕΝΑ (3) ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ (12) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (287) ΠΟΛΙΤΕΙΑ (4) ΠΡΟΠΑΙΔΕΣ (1) ΠΡΟΣΩΠΑ (28) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (224) ΠΣΙΤ (6) Σ.Χ.Ο. ΙΤΕΑΣ ΚΙΡΡΑΣ (1) ΣΚΑΚΙ (1) ΣΤΙΒΟΣ (1) ΤΕΝΝΙΣ (2) ΤΟΥΡΝΟΥΑ (28) ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (8) ΦΩΚΙΔΑ 2000 (9) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (5) Χ.Κ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ (1) ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ (1) FLASH BACK (8) GRAND PRIX (2) HIGHLIGHTS (9) KRISSAIOS (4) PYTHIA CUP (4) SUPER CUP (3) TAE KWON DO (29)

Αναγνώστες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στο
iteasports@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013
Η Περιφέρεια κεντρικής Ελλάδας, ο Δήμος Δελφών και η ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Σ. Αμφισσαϊκού 2006 συνδιοργανώνουν το 7ο Διεθνές Τουρνουά ποδοσφαίρου νέων «XENOPHANES TROPHY» στην περιοχή των Δελφών υπό την αιγίδα της Ε.Π.Σ. Φωκίδος και σύμβουλο οργάνωσης την JAG WINNING SPORTS. Η διοργάνωση γνώρισε τεράστια επιτυχία τα τελευταία 6 χρόνια στη Φωκίδα. Μέσα σε αυτή την περίοδο, πέρασαν από τους αγώνες του ομάδες, όπως οι: Arsenal FC Elite Academy, St. Louis Scott Gallagher, Richmond Strikers, Olimpic Tirana 2002, Ολυμπιακός, Ατρόμητος Αθηνών, Πανιώνιος και ομάδες του δικτύου Arsenal Soccer School Ελλάδας και Κύπρου.
Φέτος, στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Τουρνουά Xenophantis Trophy, ομάδες όπως οι Volledam FC και Tiveria FC έχουν ήδη δεχτεί πρόσκληση, όπως και αρκετές ακόμη ομάδες από την ελληνική και τη βουλγαρική Super League.
To τουρνουά περιλαμβάνει 3 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες: U-15 (γεννηθέντες το 1998-99), U-13 (γεννηθέντες το 2000-01) και U-11 (γεννηθέντες το 2002-03 και 2004-2005). To 7ο Διεθνές Τουρνουά ποδοσφαίρου «Xenophanis Trophy» θα λάβει χώρα σε 5 γήπεδα διαστάσεων 11x11 στην περιοχή της Φωκίδας.
Τα γήπεδα με φυσικό χορτάρι βρίσκονται στην Άμφισσα και την Ιτέα, ενώ τα γήπεδα με 5ης γενιάς τεχνητό χόρτο βρίσκονται σε Χρυσό και Άμφισσα.
Ακολουθεί το πρόγραμμα των αγώνων και η προκήρυξη του τουρνουά.

U15, Γεννηθέντες το 1998-99
1 
U13, Γεννηθέντες το 2000-01
2 
U11, Γεννηθέντες το 2002-03 και αργότερα
3
7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟ «ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ»
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ


Διοργανωτές Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Δελφών και ο Α.Σ. Αμφισσαϊκός 2006 συνδιοργανώνουν το 7ο Διεθνές Τουρνουά ποδοσφαίρου νέων «XENOPHANES TROPHY» στην περιοχή των Δελφών υπό την αιγίδα της Ε.Π.Σ. Φωκίδος και σύμβουλο οργάνωσης την JAG WINNING SPORTS.

Ηλικιακές Κατηγορίες  U15, Γεννηθέντες το 1998-99
 U13, Γεννηθέντες το 2000-01
 U11, Γεννηθέντες το 2002-03 και αργότερα

Τύπος Κυπέλλου Διεθνές Τουρνουά με 11 ποδοσφαιριστές ανά ομάδα για τις ηλικιακές κατηγορίες 1998-99 και 2000-01.
Διεθνές Τουρνουά με 7 ποδοσφαιριστές ανά ομάδα για την ηλικιακή κατηγορία 2002-03.

Γήπεδα Ποδοσφαίρου To 7ο Διεθνές Κύπελλο «ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ», θα λάβει χώρα σε 3 γήπεδα διαστάσεων 11x11 και ενα διαστάσεων 7χ7. Δύο με φυσικό χορτάρι στην περιοχή της Φωκίδας και συγκεκριμένα στα Δημοτικά γήπεδα Άμφισσας και Ιτέας . Τα τρία γήπεδα με συνθετικό χορτάρι βρίσκονται στην Άμφισσα (Ενωσιακό Γήπεδο) στην Τοπόλια Αμφισσας και στο Χρισσό.

Συμμετέχουσες Ομάδες Οι ομάδες θα συμμετέχουν σε ομίλους των τριών (3) ή τεσσάρων (4) ομάδων, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Οργανωτική Επιτροπή.

Κανόνες Στο Κύπελλο, θα εφαρμοσθούν όλες οι διατάξεις-κανονισμοί της ΕΠΟ (σύμφωνα με τις οδηγίες της FIFAκαι της UEFA) και του ΚΑΠ εκτός των ειδικών ρυθμίσεων που προβλέπονται σε αυτή την προκήρυξη. Για οργανωτικά και άλλα ζητήματα καθώς και τυχόν διαφωνίες που δεν ρυθμίζονται από τον ΚΑΠ και την παρούσα προκήρυξη θα επιλύονται από την Επιτροπή αγώνων και της οποίας οι αποφάσεις θα είναι τελικές και μη εφέσιμες
Η παρουσία όλων των ομάδων στην τελετή έναρξης και λήξης κρίνεται υποχρεωτική.

Πρόγραμμα Τουρνουά Το «ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ» θα λάβει χώρα από το Σάββατο 15 Ιουνίου έως κα την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013. Τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν το Σάββατο 15 Ιουνίου και θα τελειώσουν την Δευτέρα 17 Ιουνίου. Όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν πρωί ή απόγευμα με πρόγραμμα που θα κοινοποιηθεί στις ομάδες έγκαιρα.

Ομάδες Το Κύπελλο, επιτρέπει τη συμμετοχή σε ομάδες που είναι μέλη των Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών της χώρας τους. Όσον αφορά τις ομάδες του εξωτερικού επιτρέπονται επίσης και αντιπροσωπευτικές ομάδες πόλεων, περιοχών ή κρατών.

Εξοπλισμός Οι ομάδες θα πρέπει να έχουν στη διάθεση τους δυο διαφορετικού χρώματος στολές. Σε περίπτωση που οι αντίπαλες ομάδες στο παιχνίδι φορούν τα ίδια χρώματα, η πρώτη ομάδα όπως αυτή θα αναφέρεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα, είναι υποχρεωμένη να φορέσει διαφορετικού χρώματος στολή. Η φανέλα του κάθε ποδοσφαιριστή πρέπει να είναι αριθμημένη ενώ ο τερματοφύλακας και ο αναπληρωματικός του, πρέπει να φορούν στολές διαφορετικού χρώματος από τις διαγωνιζόμενες ομάδες. Οι επικαλαμίδες είναι υποχρεωτικές.
Οι αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές, οφείλουν κατά την διάρκεια των αγώνων και όταν βρίσκονται στον πάγκο ή προθερμαίνονται, να φορούν τις εμφανίσεις με τον αριθμό τους καθώς και τα διακριτικά για να ξεχωρίζουν απ’ τους βασικούς.

Διαιτητές & Παρατηρητές αγώνων Για κάθε αγώνα του Κυπέλλου, συντάσσεται φύλλο αγώνα από τον διαιτητή. Κάθε παιχνίδι θα διευθύνεται από διαιτητές της ΕΠΣ Φωκίδας. Σε περίπτωση μη προσέλευσης, λόγω ανωτέρας βίας, του διαιτητή ή των βοηθών, το παιχνίδι μπορεί να ξεκινήσει με 1 διαιτητή. Σε κάθε περίπτωση δύναται να χρησιμοποιηθούν ως διαιτητές των αγώνων παλαίμαχοι διαιτητές ή και καθηγητές Φ.Α με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο κατά την κρίση της Επιτροπής των αγώνων του τουρνουά.
Θα υπάρχει παρατηρητής αγώνα που θα ελέγχει την άρτια διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Καθυστερήσεις Οι ομάδες οφείλουν να είναι στο γήπεδο εγκαίρως (30 λεπτά πριν από τη προγραμματισμένη έναρξη των παιχνιδιών τους). Ο μέγιστος επιτρεπτός χρόνος καθυστέρησης έναρξης του παιχνιδιού θα είναι τα 15 λεπτά και εφόσον η ομάδα που άργησε να προσέλθει το έκανε αποδεδειγμένα για λόγους ανωτέρας βίας. Ομάδα που δε θα εμφανιστεί να αγωνιστεί στο ορισμένο γήπεδο και στη προγραμματισμένη από το πρόγραμμα ώρα του παιχνιδιού, χωρίς την ύπαρξη σοβαρού λόγου, χάνει το παιχνίδι με σκορ 3-0. Διαφορετικές αποφάσεις μπορεί να παρθούν από τους διοργανωτές του «ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ», για την ίδια περίπτωση (π.χ. καθυστερημένη έναρξη ή μη διεξαγωγή κάποιου παιχνιδιού). Οι παραπάνω αποφάσεις είναι τελικές και μη εφέσιμες.

Πειθαρχικές Τιμωρίες Αν ένας ποδοσφαιριστής δεχθεί 2 κίτρινες κάρτες κατά τη διάρκεια ενός επίσημου παιχνιδιού του Κυπέλλου, θα αποβάλλεται αυτόματα από τη συνέχεια του παιχνιδιού και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο. Σε περίπτωση όμως αποβολής του με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα, θα αποβάλλεται αυτόματα από το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του εκτός αν το πειθαρχικό παράπτωμα είναι τέτοιο που θα πρέπει να του επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή. Στη τελευταία περίπτωση την απόφαση λαμβάνουν η Επιτροπή Αγώνων και η απόφασή τους είναι τελική και μη εφέσιμη.

Ιατροί αγώνων Την αντιμετώπιση περιστατικών που χρίζουν ιατρικής φροντίδας θα επιμεληθούν διασώστες, οι οποίοι θα αποφασίζουν από κοινού με τον διαιτητή, αν δύναται να συνεχίσει να αγωνίζεται ένας ποδοσφαιριστής, του οποίου ο τραυματισμός κρίνεται απ’ τον γιατρό ότι δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί. Σε περίπτωση που ο ποδοσφαιριστής και η ομάδα του επιθυμούν να συνεχίσει να αγωνίζεται, θα πρέπει να παραδοθεί στον διαιτητή ή τον παρατηρητή αγώνος η Υπεύθυνη Δήλωση, υπογεγραμμένη, απ’ τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, τον προπονητή ή τον γονιό του.
Έπαθλα Κυπέλλου  Η πρωταθλήτρια ομάδα σε κάθε κατηγορία θα πάρει κύπελλο και οι ποδοσφαιριστές της μετάλλιο και αναμνηστικά διπλώματα
 Οι ποδοσφαιριστές της δευτεραθλήτριας και τριταθλήτριας ομάδας σε κάθε κατηγορία, θα πάρουν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα
 Στους συμμετάσχοντες ποδοσφαιριστές θα απονεμηθούν αναμνηστικά όπως επίσης και σε όλες τις ομάδες.
Διάρκεια Παιχνιδιών Όλα τα παιχνίδια στη κατηγορία 1998-99 θα διαρκούν 30 λεπτά το κάθε ημίχρονο με ενδιάμεσο διάλειμμα 10 λεπτών και μπάλα Nο. 5.
Όλα τα παιχνίδια στη κατηγορία 2000-01 θα διαρκούν 25 λεπτά το κάθε ημίχρονο με ενδιάμεσο διάλειμμα 10 λεπτών και μπάλα Nο. 5.
Όλα τα παιχνίδια στη κατηγορία 2002-03 θα διαρκούν 20 λεπτά το κάθε ημίχρονο με ενδιάμεσο διάλειμμα 10 λεπτών και μπάλα Nο. 4
Πόντοι Οι πόντοι θα κατανέμονται ως εξής: 3 πόντοι για τη νίκη, 1 πόντος για την ισοπαλία και 0 πόντοι για κάθε ήττα.

Περίπτωση Ισοβαθμίας Σε περίπτωση ισοβαθμίας δυο ομάδων, στην φάση των ομίλων, πλεονέκτημα αποκτά η ομάδα που είχε νικήσει στον μεταξύ τους αγώνα. Σε περίπτωση που ο αγώνας είχε λήξει ισόπαλος, προκρίνεται η ομάδα με την καλύτερη συνολική διαφορά τερμάτων. Εάν και αυτό είναι ισόβαθμο, τότε προκρίνεται η ομάδα με την καλύτερη επιθετική απόδοση.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας περισσοτέρων των δυο ομάδων, στην φάση των ομίλων, πλεονέκτημα αποκτά η ομάδα με τα καλύτερα αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες. Σε περίπτωση που υφίσταται ακόμα ισοβαθμία, προκρίνεται η ομάδα με την καλύτερη συνολική διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια. Εάν και αυτό είναι ισόβαθμο, τότε προκρίνεται η ομάδα με την καλύτερη επιθετική απόδοση, στους μεταξύ τους αγώνες. Εάν και πάλι προκύψει ισοβαθμία, πλεονέκτημα αποκτά η ομάδα με την καλύτερη συνολική επιθετική απόδοση.
Στη 2η Φάση σε περίπτωση ισοπαλίας οι δύο ομάδες εκτελούν από 5 πέναλτι η κάθε μία χωρίς να προηγηθεί παράταση. Αν παρόλα αυτά δεν υπάρχει νικητής συνεχίζουν να σουτάρουν εναλλάξ από ένα πέναλτι μέχρι η μία από τις δύο ομάδες να αστοχήσει

Αριθμός Ποδοσφαιριστών Οι ομάδες θα παραδώσουν στους διοργανωτές τον αριθμό και τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που παίρνουν μέρος στο «ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ», χωρισμένους ανάλογα με την κατηγορία στην οποία λαμβάνουν μέρος καθώς και τα δελτία των παικτών ή πρωτότυπο πιστοποιητικό γεννήσεως που θα φέρει την φωτογραφία του αθλητή θεωρημένο από την αρμόδια αρχή.
Σε περίπτωση αλλοδαπού παίκτη το πιστοποιητικό γεννήσεως θα πρέπει να έχει μεταφρασμένο πιστοποιητικό γεννήσεως με φωτογραφία επικολλημένη και σφραγισμένη από Ελληνική αρχή με δικαίωμα θεώρησης ταυτοπροσωπίας (π.χ. σχολείου). Οι παίκτες των ομάδων εκτός Ελλάδος θα αγωνιστούν με την επίδειξη του διαβατηρίου τους. Κάθε ομάδα δε μπορεί να έχει πάνω από 25 ποδοσφαιριστές σε κάθε τμήμα. Τα παιχνίδια θα διεξάγονται όπως ορίζεται στις σχετικές παραγράφους (Τύπος Κυπέλλου και Διάρκεια Παιχνιδιών). Σε κάθε παιχνίδι ο μέγιστος αριθμός αλλαγών που επιτρέπονται, συμπεριλαμβανομένου και του τερματοφύλακα, είναι 7. (Σημείωση: από τη στιγμή που ένας ποδοσφαιριστής γίνει αλλαγή δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ίδιο παιχνίδι). Η λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θα αγωνίζονται θα δίνεται στους διαιτητές τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την έναρξη του παιχνιδιού και σ’ αυτή δε θα αναγράφονται πάνω από 18 ποδοσφαιριστές, ο ένας εκ των οποίων θα είναι ο αρχηγός. Τα ονόματα του προπονητή, του βοηθού του, του γιατρού ή φυσιοθεραπευτή αν υπάρχει και του υπευθύνου του τμήματος θα αναγράφονται στην ίδια λίστα. Κανείς άλλος εκτός από τους προαναφερμένους δεν επιτρέπεται να παραβρίσκεται στο πάγκο. Η παραπάνω λίστα προς τους διαιτητές θα πρέπει να συνοδεύεται από τα έγγραφα που πιστοποιούν την ηλικία των ποδοσφαιριστών και την κατάσταση υγείας όλων των ποδοσφαιριστών, θεωρημένη από την αρμόδια αρχή που να ισχύει κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα, όπως ορίζει ο νόμος. Μόνο η αρχική λίστα που θα δοθεί στους διοργανωτές θα έχει ισχύ.

Ενστάσεις Αν κάποια ομάδα θελήσει να κάνει ένσταση, αυτή θα πρέπει να αναγραφεί αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στο φύλλο αγώνα.

Επιτροπή Αγώνων Έχει ορισθεί τριμελής επιτροπή η οποία σε περίπτωση ενστάσεων ή αιτήσεων θα αποφασίζει λαμβάνοντας υπόψη τα αναγραφόμενα στο φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις –καταθέσεις των παρατηρητών αγώνων. Την επιτροπή ενστάσεων απαρτίζουν:
Πρόεδρος Επιτροπής 1. Θεοφάνης Αγγέλου
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Μέλη Επιτροπής 2. Γιώργος Τόλιας
Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής
3. Βλάχος Αντώνιος
Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής

Συμμετοχή στα Παιχνίδια Είναι υποχρεωτικό για όλες τις ομάδες να αγωνιστούν σε όλα τα παιχνίδια που συμπεριλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Κυπέλλου. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν αγωνιστεί σε ένα παιχνίδι, χωρίς να αποδείξει ότι υπήρχε σοβαρός λόγος μη συμμετοχής, τότε εκτός του ότι χάνει το παιχνίδι, καταλαμβάνει και τη τελευταία θέση στον όμιλό της.
Η «Προκύρηξη Αγώνων» για το 7ο Διεθνές Κύπελλο «ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ» αποτελείται από τέσσερις (4) σελίδες.
Για την Οργανωτική Επιτροπή